Schilderwerk
Vaak is schilderwerk een klus waartegen opgekeken wordt. En uit bezuinigingsoogpunt iets waar ook nogal eens op beknibbeld wordt. Als u dit aan ons overlaat, weet u zeker dat uw huis of bedrijf er weer jaren tegen kan, en dat tegen een alleszins redelijke prijs.

Onderhoud
Het is erg belangrijk om uw pand of woning te wapenenen tegen verval. Het is daarom zaak om het buitenwerk planmatig en regelmatig goed te onderhouden. Dit kan bijvoorbeeld houtrot voorkomen en het zorgt ervoor dat alles er mooi en esthetisch verantwoord uitziet. Tevens zorgt het ervoor dat u niet onnodig veel kosten maakt door achterstallig onderhoud. Wij hebben de kennis en de ervaring om uw pand of woning te beschermen tegen de weersinvloeden.

Ons advies
1e schilderbeurt: groot onderhoud. Losse en ondeugdelijke verflagen verwijderen door afbranden, föhnen of machinaal schuren. De nog intacte verflagen schoonmaken met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Het kaalgekomen hout gronden. Beglazingskit en stopverfkanten controleren en zonodig vervangen. Alle openstaanden naden en verstekken nakijken en eventueel opnieuw kitten of plamuren. Het werk schuren en in zijn geheel voorlakken. Opschuren en afschilderen in een samen met u te bepalen kleur.

2e schilderbeurt: (na ca. 3 jaar) klein onderhoud. Het gehele schilderwerk wordt nagekeken en beschadigingen worden bijgewerkt. Onderdorpels en liggende delen alsmede de kitvoegen van deze onderdelen krijgen een extra verflaag. Dit in verband met de vuil en vochtbelasting waar deze onderdelen aan onderhevig zijn.

Wij raden u tevens aan om het schilderwerk regelmatig schoon te maken met water met een scheutje groene zeep, om de vuilbelasting van de onderdelen te minimaliseren.

Na gemiddeld 5-6 jaar dienen alle onderdelen te worden voorzien van een nieuw verfsysteem.

Kijk op www.deleeuw-vastgoed.nl voor meer door ons geschilderde projecten.